Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové na rajčinách
Suroviny: 1/2 kg bravčového mäsa z pliecka, 2 PL masti, 1 cibuľa, 200 g rajčín (alebo 50 g rajčinového pretlaku), 2 PL hladkej múky, soľ, korenie.
Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a okraje ponarezujeme. Potom pripravené rezne prudko opečieme z obidvoch strán na horúcej masti. K opraženým rezňom pridáme postrúhanú, alebo najemno nasekanú cibuľu a krátko spolu popražíme. Všetko osolíme, okoreníme a podlejemetrochou horúcej vody. prikryté udusíme domäkka. Pred dodusením pridáme na kocočky pokrájané(ošúpané) rajčiny a ešte chvíľu podusíme. Mäkké rezne vyberieme, omáčku zahustíme múkou, zjemníme troškou cukru a prevaríme. Šťavu prepasírujeme cez sito na rezne. Podávame s ryžou, knedľou, alebo s cestovinami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.