Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hamburgské barvčové stehno
Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, 2 PL masti, 1 cibuľa, 50 g údenej slaninky, 100 g kyslých uhoriek, 100 g mrkvy, 40 g zeleru, 40 g petržlenu, 2 PL hladkej múky, 1 dcl kyslej smotany, soľ, korenie.
Postup: Mäso v celku prešpikujeme prúžkami údenej slaninky, prúžkami uhoriek a prúžkami zeleniny. Takto prešpikované mäso prudko opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Do výpeku pridáme na kocky pokrájané zvyšky zeleniny, slaninky a uhoriek. Pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu a všetko spolu opražíme. Potom podlejeme horúcou vodou a prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme,a pokrájame na plátky. Omáčku zahustíme zátrepkou zo smotany a múky. Necháme prevrieť a prelievame na pokrájané porcie mäsa. Podávame s ryžou alebo so žemľovou knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.