Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Francúzsky stejk
Suroviny: Po 1 PL celého čierneho a bieleho korenia, 5 guličiek nového korenia, 800 g odležaného mäsa z hovädzej sviečkovice alebo z roštenca, 1 PL oleja, soľ, 1/2 dcl koňaku (brandy), 1 PL masla, 4 dcl šľahačkovej smotany.
Postup: Z mäsa nakrájame asi 3 cm vysoké stejky. Korenie spoľu nahrubšie potlčieme. Potlčené korenie vysypeme na dosku, porozkladáme naň pripravené stejky a rukami povtláčame korenie do stejkov z obidvoch strán. Potom stejky opečieme prudko na rozpálenom oleji z obidvoch strán asi po 1 minute. Následne znížíme teplotu a stejky opekáme z každej strany asi po 2-4 minúty. (podľa toho ako chceme mať mäso prepečené).Po opečení stejky ososlíme, preložíme do alobalu a zabalíme. Z panvice zlejeme prebytočný olej a výpek zalejeme koňakom. Pridáme maslo a za stáleho miešania prilejeme smotanu. Varíme na slabšom ohni až sa omáčka zredukuje (odparením zahustí) a nakoniec dochutíme omáčku soľou a korením. Upečené stejky na tanieri podlejeme omáčkou a podávame s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.