Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Očistené huby pokrájame nadrobno a necháme ich na oleji smažiť asi 15 minút. Osmažené huby osolíme, okoreníme a necháme vychladiť. 2 dcl smotany zmiešame s múkou, vajíčkami, strúhaným tvrdým syrom, kypriacim práškom a usmaženými hubami. (trocha usmažených húb si odložíme na dozdobenie). Zmes premiešame a na dolkárni- (panvici)z nej smažíme zlatisté dolky. Zvyšnú smotanu premiešame s pomrvenou alebo nahrubo nastrúhanou Fetou. Hotové dolky podávame so syrovou smotanovou zmesou, ozdobíme troškou usmažených húb a posypeme nasekanými bylinkami. (pažítka alebo zelená petržlenová vňať).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.