Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Grilovaná bravčová panenka so slivkovou omáčkou
Suroviny: 200 g bravčovej panenky, 100 g čerstvých alebo kompótových sliviek, 100 g scherry rajčiniek, soľ, korenie, bazalka, 1 cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, varený zemiak, solamyl, červené víno, extra olivový olej.
Postup: Panenku odblaníme a nakrájame na špalíčky. Osolené a okorenené špalíčky panenky opečieme na horúcom oleji z každej strany asi 5-6 minút. Opečené mäso zabalíme do alobalu a necháme na teplom mieste. Na výpeku orestujeme najemno nasekanú cibuľu pridáme roztlačený cesnak a nakrájané slivky. Podlejeme trochou vína a dusíme až sú slivky takmer mäkké. Potom trocha solamylu rozmiešame v troške studenej vody, omáčku zahustíme a dochutíme soľou, korením a bazalkou. Varený zemiak rozkrájame na hrubšie plátky, na každý položíme opečený špalíček panenky, posypeme nakrájanými račinkami a pokvapkáme panenským olivovým olejom. Porcie polejeme slivkovou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.