Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablčný koláč ako torta
Suroviny: NA CESTO:75 g hladkej múky, 65 g hrubej múky, 1/3 prášku do pečiva, 65 g masla, 2 čL práškového cukru, 2 čL vody, 1 vajce. NA NÁPLŇ: 1/2 kg jabĺk, 100 g kryštáľového cukru, 1 PL masla,vaniľka alebo vaniľkový cukor, citrón, 1 PL solamylu, mletá škorica. NA POSÝPKU: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g kryštáľového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vajce. NA OZDOBU: šľahačka, lesné ovocie, lístky medovky.
Postup: CESTO: Suroviny na cesto vymiešať na pevné tuhé cesto, zabaliť do fólie a uložiť na 30 minút do chladničky.Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a dáme do formy na koláč. Prečnievajúce okraje odrežeme a korpus upečieme pri 180°C do svetlozlatej farby. NÁPLŇ: z cukru a masla upražíme karamel, zriedime ho vodou a pridáme do neho ošúpané a na mesiačiky nakrájané jablká. Necháme podusiť do polomäkka. Ochutíme vaniľkou-(vaniľkovým cukrom), štipkou mletej škorice a nasrúhanej citónovej kôry. Náplň zahustíme zálievkou z vody a solamylu. necháme prevariť a vychladnúť. Plnu rozložíme na vychladený upečený korpus. POSÝPKA: Suroviny spolu vymiešame na sypkú hmotu a namrvíme-nastruháme nahrubo na poloupečený naplnený koláč. Zapečieme pri 160°C asi 30 minút. Upečený vychladený koláč ozdobíme šľahačkou a lesným ovocím s lístkami medovky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.