Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Sviečkovicu odblaníme a palec a špičku z nej odkrojíme. Tieto odkrojené kúsky použijeme napr. na minútkovú úpravu. Zostávajúcu strednú časť sviečkovice nakrájame na 3-4 cm vysoké kúsky-ktoré dlaňou rozmačkneme a naložíme ich do korenistej marinády a necháme marinovať niekoľko hodín. Mäso neklepeme !!! MARINÁDA: zelené sterilizované korenie rozmixujeme, pridáme k nemu čerstvo namleté čierne korenie, olej a premiešame. V marináde mäso marinujeme aspom 3 hodiny. Marinádu nesolíme, ale stejky osolíme až tesne pred pečením !!! Pripravené stejky prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán, aby sa na povrchu utvorila kôročka. Potom stejky uložíme na plech vyložený alobalom a v predhriastej rúre na 100°C dopekáme asi 15 minút. Ak chceme mať stejky krvavé dopekáme ich kratší čas. Najlepšie stejky sú zo sviečkovice z mladého býčka do veku 19 mesiacov. Mäso prerastenejšie tukom nám zaručí krehkejšie stejky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.