Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: zeleninu očistíme a nakrájame na hrubé žilien- (podlhovasté kúsky) tak, aby sme ich môhli držať a namáčať do omáčok ku stejkom. OMÁČKY KU STEJKOM: HORČICOVÁ OMÁČKA: 2 PL plnotučnej horčice vymiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dozdobíme nasekanými bylinkami. MEDOVO-DIJÓNSKA OMÁČKA: Do Dijónskej horčice zašľaháme olivový olej, trocha medu, osolíme a okoreníme. Poriadne vymiešame! RAJČINOVO-CESNAKOVÁ OMÁČKA: Vymiešame rajčinový pretlak s prelisovaným cesnakom, pridáme kečup, olivový olej, korenie, soľ a najemno nasekanú čerstvú bazalku. KORENISTÁ OMÁČKA: Zelené sterilizované korenie aj s nálevom rozmixujeme, pridáme majonézu, okoreníme, osolíme a poriadne vymiešame. Dochutíme cukrom a kvapkou vínneho octu. Dozdobíme bylinkami. Hotové omáčky dáme pred konzumáciou zachladiť do chladničky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.