Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Originál "Csabai" lečo
Suroviny: 150 g čabajskej alebo domácej údenej klobásky, 1 väčšia cibuľa, 4-5 čerstvých paprík, 4 rajčiny, masť, soľ, korenie, rasca, majoránka, 1feferónka, 4 vajcia.
Postup: Klobásku nakrájame na kolieska a dáme na masti opiecť-až pustí šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájanú cibuľu, na pásiky pokrájanú papriku, ošúpané a na kocky pokrájanné rajčiny. Osolíme, pridáme rascu, korenie, majoránku a dusíme až vznikne hustá lečová šťava. Do tohoto základu pridáme nasekanú feferónku bez jadierok, zamiešame, pridáme vajcia a z ľahúčka premiešame. Necháme až vajíčka zatuhnú. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.