Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šampiňónová kyslá polievka s ryžou
Suroviny: Zemiaky, čerstvé šampiňóny, 1 dcl kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, 1 dcl ryže, soľ, bobkový list, celé čierne aj nové korenie, cukor, ocot.
Postup: Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Pridáme koreniny, na hrubšie plátky pokrájané šampiňóny a necháme zovrieť. Potom pridáme ryžu a varíme za častého pomiešania až je ryža mäkká. Potom polievku zahustíme zátrepkou z múky a smotany. Hotovú polievku necháme prevrieť a dochutíme ju octom, cukrom a poprípade prisolíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.