Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plachtinské lievance-"talkne"
Suroviny: 1/2 L mlieka, 2 celé vajcia, 15 g kvasníc, 50 g práškového cukru, 400 g hladkej múky, štipka soli.
Postup: Suroviny spolu vymiešame na redšie cesto a necháme ho podkysnúť. Potom pečieme na omastenej panvici tradičné lievance. Podávame natreté lekvárom alebo nutelou. NÁŠ TIP: Upečené lievance podávame s kompótom z drobného ovocia ako: ríbezle, čučoriedky, maliny ap. Naplnené lievance ozdobíme šľahačkou, čokoládou alebo topingom, dozdobíme kúskami ovocia a podlejeme ovocným sirupom alebo kompótovou šťavou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.