Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Zelenina

Karfiol po oravsky

Suroviny: 1 hlávka karfiolu, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g oravskej slaninky, 4 vajíčka, 150 g údeného oštiepka, soľ, korenie, masť na vymastenie pekáča.

Postup: Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, opláchneme a predvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a popučíme vydličkou. Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme dochrumkava. Popučené zemiaky, oškvarenú slaninku a predvarené ružičky karfiolu spolu z ľahka premiešame a dáme do vymasteného pekáča. Polejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami, posypeme nastrúhaným oštiepkom a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 10. 11. 2008 | 3270 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18708 hl.)
 
Jednoduché (6013 hl.)
 
Lacné (5804 hl.)
 
Overené - tradičné (5421 hl.)
 
Je mi to jedno (5360 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41306
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server