Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karfiol po oravsky
Suroviny: 1 hlávka karfiolu, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 100 g oravskej slaninky, 4 vajíčka, 150 g údeného oštiepka, soľ, korenie, masť na vymastenie pekáča.
Postup: Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, opláchneme a predvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a popučíme vydličkou. Slaninku pokrájame na kocočky a oškvaríme dochrumkava. Popučené zemiaky, oškvarenú slaninku a predvarené ružičky karfiolu spolu z ľahka premiešame a dáme do vymasteného pekáča. Polejeme rozšľahanými osolenými a okorenenými vajíčkami, posypeme nastrúhaným oštiepkom a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.