Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené plnené zemiaky
Suroviny: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 300 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, soľ, korenie, čubrica, olej, pár strúčikov cesnaku, rasca.
Postup: Zemiaky poriadne vyumývame a v šupke ich uvaríme v osolenej vode. Uvarené scedíme a necháme vychladnúť. Potom zemiaky po dĺžke rozkrojíme na polovice a vnútro vydlabeme pomocou lyžice. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou zmesou a poukladáme ich na vymastený plech. Okolo zemiakov pokladieme aj vydlabanú časť zemiakov. Všetko posypeme na tenké plátky pokrájaným cesnakom, osolíme, posypeme rascou a zapečieme v rúre vyhriatej na 200°C. podávame s mliekom. Mäsová zmes: Na oleji zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, ochutíme mletou čubricou a orestujeme prudko dočervena.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.