Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Parížsky karfiol
Suroviny: Hlávka karfiolu, 2 dcl bieleho vína, hladká múka, 2 PL oleja,soľ, sneh z 2 bielkov, maslo na vyprážanie.
Postup: Karfiol očistíme, opláchneme a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Uvarený karfiol scedíme a necháme vychladnúť. Z bieleho vína, oleja, múky a soli vyšľaháme redšie cestíčko. Potom do neho opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. Vychladený karfiol obaľujeme (namáčame) v cestíčku a vypražíme na masle dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi, ktoré pokvapkáme rozpusteným maslom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.