Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnka z kuracích pečienok
Suroviny: 10 starších rožkov, mlieko a voda na namočenie rožkov, 5 vajec, 1 cibuľa, 400 g kuracích pečienok, 3 strúčiky cesnaku, 1 dcl detskej krupice, trocha vegety, soľ, mleté čierne korenie, trocha mletej rasce, 200 g čerstvých šampiňónov, viazanička čerstvej petržlenovej vňate.
Postup: Rožky pokrájame na kocky a polejeme ich mliekom a vodou aby dobre nasiakli. Nasiaknuté rožky pomliaždíme a prebytočnú vodu s mliekom vymačkáme. Na oleji zapeníme dosklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a necháme podusiť, Pečienky očistíme, opláchneme a pomelieme na mlynčeku. Do misy dáme vyžmýkané rožky, podusené šampiňóny, pomleté pečienky, žĺtky z 2 vajec, detskú krupicu, troška vegety, rasce, korenia a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Zmes urovnáme na vymastený a krupicou vysypaný plech. Vrch troška posolíme a plnku upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatova. Podávame ako prílohu k pečenej hydine.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.