Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Portské kuracie srdiečka so syrovou kašou
Suroviny: 400 g kuracích srdiečok, 2 cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie, portské víno. NA KAŠU: 3/4 kg zemiakov, 1,5 dcl sladkej smotany, soľ, biele mleté korenie, muškátový oriešok, syr Niva alebo Hermelín.
Postup: Srdiečka očistíme od blán a cievok a dobre ich premyjeme, Na olejio necháme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu, priidáme k nej pripravené srdiečka, orestuje a stlmíme oheň. Podlejeme vriacou vodou, okoreníme a prikryté pomaly dusíme asi 60-90 minút. Mäkké srdiečka odokryjeme a na prudkom ohni za častého miešania necháme odpariť vodu. Keď je voda skoro odparená prilievame po troche asi 3 dcl portského vína. Nakoniec hotové srdiečka dochutíme soľou. KAŠA: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocočky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme. V kastrólku zahrejeme smotanu, pridáme rozmrvený alebo nahrubo nastrúhaný syr a pomaly varíme až sa syr roztopí. Zemiaky okoreníme biely,m korením, muškátovým orieškom, pridáme smotanovo-syrovú zmes a všetko spolu vymiešame na kašu. Nakoniec kašu podľa chuti osolíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.