Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
"Nebo v hube" - Sarymi
Suroviny: Cesto: 500 g hladkej múky, 200 g cukru, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžice medu, 2 lyžičky sódy, 2 lyžičky mlieka, 1 - 1 a 1/2 dl rumu.
Zmes: 250 - 350 g nasekaných orechov, 80 g cukru, 120 g masla, 3 lyžice medu,
Krém: 3 dl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky, 1 a 1/2 lyžice solamylu, 100 g cukru (radšej menej)
Postup: Suroviny na cesto zmiešame dokopy, rozdelíme na 2 polovice a vyformujeme na plechy. Prvú polovicu ihneď pečieme 10 - 15 minút na 175 stupňoch, na druhú polovicu dáme zmes.
Zmes dáme na panvicu a opražíme dozlatista. Ešte horúcu ju dáme na druhú polovicu neupečeného cesta. Zmes nesmie vychladnúť, inak stuhne a nedá sa s ňou už manipulovať. Túto druhú polovicu cesta pečieme taktiež 10 - 15 minút na 175 stupňoch.
Krém uvaríme z mlieka, hladkej múky, solamylu, cukru a necháme vychladnúť. Do chladnej zmesi postupne primešame maslo s vanilkovým cukrom. Prvú upečenú a vychladnutú polovicu cesta polejeme rumom a necháme vsiaknuť, potom potrieme krémom, preložíme druhou polovicou cesta s orechami: Necháme odležať do druhého dňa. Všetko treba nechať poriadne vychladnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.