Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bryndzové pirohy
Suroviny: 800 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 100 g údenej slaninky, soľ. PLNKA: 200 g bryndze, 200 g zemiakov, soľ, kôpor.
Postup: Zemiaky na pirohy aj na plnku ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pretlačíme. (popučíme). Z pretlačených zemiakov odoberieme množstvo určené na pirohy, pridáme múku, osolíme a vypracujeme cesto. PLNKA: Bryndzu vymiešame s ostatkom zemiakov, osolíme, pridáme nasekaný kôpor (ale ak nechceme tak nemusíme) a dobre premiešame. Cesto na pirohy rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska do ktorých kladieme kôpky plnky. Cesto preložíme do tvaru pirohov a okraje dobre popritláčame vidličkou. Potom pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy polejeme s kocočkami uškvarenej slaninky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.