Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zeleninová pizza
Suroviny: 300 g polohrubej múky, 250 g masla, 1 vajce, soľ. NA OBLOŽENIE: rajčinový pretlak, 1 zelená paprika, 2 rajčiny, plátky suchšej salámy alebo šunkovej salámy, tvrdý syr, korenie na pizzu- (alebo mleté čierne korenie a oregáno), soľ.
Postup: Z múky, masla, soli a vajca vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do kruhu a vložíme ho pizzovej formy alebo na vymastený pekáč. Cesto predpečieme v dobre vyhriatej rúre. Na predpečené cesto natrieme rajčinový pretlak, osolíme, okoreníme korením na pizzu alebo korením a oregánom. Potom na takto pripravené pokladieme plátky salámy, na kocky pokrájané rajčiny, prúžky papriky a podľa potreby osolíme. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme dopiecť do rúry dozlatova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.