Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slané tyčinky
Suroviny: 350 g Hery, 1/2 kg hladkej múky, 20 g kvasníc, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, vajce.
Postup: Múku, tuk, žĺtky a kvasnice rozmiešané v mlieku spracujeme na tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme hodinku odpočinúť a potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom, vrch posolíme a posypeme rascou. Radielkom alebo nožom nakrájame na tyčinky, pokladieme na suchý plech a upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 170°C. Hodia sa k pivu alebo k vínu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.