Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hydinový šalát s majonézou
Suroviny: 1/2 kg udusenéko- (uvareného) mäsa z kurčaťa alebo sliepky, 1 žĺtok, 1 PL horčice, 80 g oleja, 1 dcl kyslej smotany, 20 g cibuľky, 1 čL práškového cukru, mleté čierne korenie, soľ, 1/2 dcl bieleho vína, citrónová šťava.
Postup: Mäso bez kože oberieme od kostí a pokrájame na rezance. Žĺtok zmiešame so štipkou soli, s horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Vymiešanú majonézu rozriedime kyslou smotanou. Majonézu zmiešame s najemno nasekanou cibuľkou, okoreníme, ochutíme s vínom, cukrom a citrónovou šťavou. Zmes dobre premiešame a primiešame do nej nakrájané mäso.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.