Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jablká v župane
Suroviny: 20 menších jabĺk, 250 g hladkej múky, 250 g tuku-Palmarín alebo Hera, soľ, ocot, 1 vajce, 200 g práškového cukru, mletá škorica.
Postup: Z múky, tuku, soli, octu, žĺtka a vody vypracujeme lístkové cesto. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a pokrájame ho na 20 štvorcov. Do každého štvorca cesta položíme olúpané a vyjadrincované jablko, ktoré sme predtým obalili v škoricovom cukre. Rohy štvorca potrieme bielkom a preložíme cez jablko tak, aby rožky boli na sebe a mohli sme ich o jablko pripichnúť špáradlom. Pripravené obalené jablká upečieme v horúcej rúre dozlatova. Jablká môžeme baliť aj do kúpeného lístkového cesta tak isto ako je napísané v tomto recepte.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.