Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáca treska
Suroviny: 350 g mrazeného rybieho filé, 50 g sterilizovaných uhoriek, 50 g cibule, 150 g majonézy, 30 g plnotučnej horčice, 10 g cukru, mleté čierne a celé čierne korenie, bobkový list, soľ, ocot, worcestrová omáčka.
Postup: Do hrnca s vodou dáme soľ, celé čierne korenioe, ocot, bobkový list a necháme prevrieť. Do vraiceho vývaru vložíme nerozmrazené filé a na slabšom ohni pomaly varíme asi 10-15 minút. Uvarené filé vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté filé rozdrobíme na maličké kúsky. Majonézu vymiešame s horčicou, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, worcestrom, octom a cukrom. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a uhorky. Dobre premiešame a dáme zachladiť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.