Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vianočný šalát
Suroviny: 1 kg zemiakov, 300 g majonézy, 4 vajcia, mrazená zeleninová zmes na šalát, (alebo 1 cibuľa, 3 sterilizované uhorky, konzerva hrášku). 1 PL horčice, korenie, soľ, 1 PL worcestru, práškový cukor.
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ si mrazenú zeleninu necháme 2 minuty prevrieť vo vode ochutenej troškou vegety. Potom zeleninu scedíme a necháme na site odkvapkať. Ak zeleninu nemáme tak cibuľu nasekáme nadrobno, dáme do misy a troška posolíme. Pridáme na kocočky pokrájané uhorky a scedený hrášok. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocočky, pridáme zeleninu, majonézu, natvrdo uvarené vajcia (nakrájané na malé kocky), horčicu, worcester a zmes dobre premiešame. Dochutíme troškou mletého čierneho korenia a práškovým cukrom. Ak chceme šalát kyslejší, môžeme pridať trocha nálevu z uhoriek. Znova premiešame a necháme odležať. Šalát môžeme vylepšiť aj jablkom pokrájaným na malé kocočky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.