Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pstruhy á la "Kolonáda"
Suroviny: Pstruhy, údená slaninka, 1 malá cibuľa, šampiňóny (môžu byť aj sterilizované), soľ, korenie, vegeta, hladká múka, olej, citrón, maslo.
Postup: Vypitvané pstruhy očistíme, pozdĺž chrbtice troška narežeme a posolíme s vegetou. Slaninku pokrájame na kocočky a vyškvaríme. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, plátky šampiňónov a orestujeme. Zmes ochutíme soľou, korením a naplníme ňou pripravené pstruhy. Potom pstruhy obalíme v hladkej múke a na slabšom ohni ich smažíme vo väčšej vrstve horúceho oleja z obidvoch strán dočervena.Opražené pstruhy položíme na misu, na každú porciu pokladieme kúsočky masla (môže byť aj ochutené bylinkové) a dozdobíme kolieskami citróna. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.