Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
"Paškove" vianočné klobásky
Suroviny: Recept od majstra údenára p.Pašku z Prievidze. Na 10 kg klobás: 10 kg bravčového mäsa- (pliecko, bôčik, odrezky), 15 dkg cesnaku, 4 dkg mletého čierneho korenia, 4 dkg celej rasce, 15 dkg mletej sladkej papriky, 20 dkg soli, 50 g mletej pálivej papriky.
Postup: Mäso pokrájame na kúsky veľké asi ako na guláš. K mäsu pridáme všetky koreniny a prelisovaný cesnak. Zmes na klobásky premiešame a dáme na chladné miesto postáť aspom 2 hodiny. Potom klobásovú mäsovú zmes pomelieme na mlynčeku na väčšej mriežke a plníme do bravčových čriev. Naplnené klobásky popicháme ihlou aby sa odstránili prípadné vzduchové bublinky. Klobásky môžeme upiecť, alebo ich necháme v chlade postáť 1-2 dni a potom ich zaudíme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.