Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jednohubkové sypké pagáčiky
Suroviny: 400 g polohrubej výberovej múky, 2 žĺtka, 250 g tuku HERA, 3 mokka lyžičky soli. KVÁSOK: 7 PL mlieka, 1 čL cukru, 40 g kvasníc. Na potretie a posypanie: 1 vajce, celá rasca alebo sezamové semiačka, soľ.
Postup: Suroviny na kvások vymiešame a necháme podkysnúť. Potom pridáme preosiatu múku, žĺtka, zmäknutú HERU, soľ a vymiešame husté vláčne cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme malé pagáčiky. Pagáčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich 2 hodiny postáť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou alebo sezamom. Podľa chuti môžeme povrch posoliť a dáme ich do vyhriatej rúry na 180°C upiecť doružova.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.