Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Syrové rožteky
Suroviny: 300g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 čL soli, 100 g nastrúhaného tvrdého údeného syra, 250 g masla alebo tuku HERA, a kvások z trošky mlieka , 1čL cukru a 40 g kvasníc. Na posypanie sezamové semiačka.
Postup: Z podkysnutého kvásku, preosiatej múky, masla a soli vymiesime vláčne cesto. Cesto rozdelíme na 4 diely a každý diel rozvaľkáme. Rozvaľkané cesto rozkrojíme na 8 častí a vzniknuté trojuholníky cesta stáčame od širšej strany do závinov. Stočené záviny prehneme do tvaru rožka a potrieme rozšľahaným vajcom. Pokladieme na vymastený plech, posypeme nastrúhaným syrom, sezamom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Potom ich ešte horúce povyberáme z plechu na tanier.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.