Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ananásové tiramisu
Suroviny: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 500 g mascarpóne, 2 konzervy ananásového kompótu v kúskoch, 2 balíky piškót, rum, kakaový prášok.
Postup: Cukor a žĺtka vymiešame do peny a opatrne zľahka primiešame mascarpóne. Ananás scedíme a necháme odkvapkať na site. Scedenú šťavu dochutíme rumom podľa chuti alebo rumovou arómou ( pre deti a abstinentov). Piškóty namáčame do ananasovo-rumovej šťavy a kladieme ich do pohárov. Na piškóty pokladieme vrstvu mascarpónového krému a doplníme ananásovým kompótom. Potom pokladieme ďaľšiu vrstvu opitých piškót, zarovnáme krémom a povrch posypeme kakaovým práškom. Poháre dáme do chladničky zatuhnúť. Pri podávaní do každého pohára zapichneme piškótu a dozdobíme kúskami ananásu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.