Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Praclíky
Suroviny: 250 mL mlieka, 30 g kvasníc, 1 čL soli, 1/2 kg hladkej múky, 180 g tuku, 1 žĺtok, 1-2 PL mlieka na potretie. POLEVA: 1 bielok z vajca, 1 čL soli, 2-3 PL vody, 2-3 PL hladkej múky.
Postup: Zo surovín na cesto vymiesime tuhšie vláčne cesto a hned z neho tvarujeme praclíky. Kladieme ich na pomastený plech a necháme ich na plechu nakysnúť. Vytvorené praclíky potrieme polevou a dáme ich upiecť do rúry vyhriatej na 200°C dozlatista. Takéto praclíky piekli za môjho detstva v malých pekárničkách a najlepšie chutili hneď za tepla. A tá poleva sa dala krásne odlupovať- mňam!
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.