Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené zapekané zemiaky
Suroviny: 600 g zemiakov, olej na plech, soľ. PLNKA: 1 cibuľa, 1 čilí paprička alebo mleté čilí v prášku, 3 vajcia, 1,5 dcl kyslej smotany, 1-2 čL chrenu, soľ, korenie, 150 g tvrdého syra, 150 g šunky.
Postup: Umyté zemiaky uvaríme v šupke(v osolenej vode) asi 15 minút do polomäkka. Potom zemiaky scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme ich vychladnúť. Schladnuté zemiaky rozkrojíme po dĺžke na polovicea pokladieme ich na pomastený plech. PLNKA: Cibuľu nasekáme nadrobno, pridáme vaječné žĺtky, najemnop nasekanú čilí papričku bez jadierok, kyslú smotanu, chren, osolíme, okoreníme a dobre vymiešame. Potom pridáme nahrubšie nastrúhaný syr, na kocočky pokrájanú šunku a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Z plnky kladieme kopčeky na zemiaky a zapekáme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Do plnky môžeme pridať aj najemno nasekanú pažítku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.