Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso umyjeme, pokrájame na rezne a naklepeme z obidvoch strán. Z 1 vajca a oleja si vyšľaháme majonézu, do ktorej prišľaháme aj ostatné vajcia. Potom do vyšľahannej majonézy primiešame ostatné pochutiny a dobre vymiešame. Do pripravenej majonézovej marinády ponamáčame vyklepané rezne a necháme ich marinovať v chladničke 24 hodín. Namarinované rezne uložíme na pekáč, pokvapeme ich zvyšnou marinádou a prikryté pečieme v rúre pri 160°C asi 1,5 hodiny. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.