Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Griľované fašírky s plnenými zemiakmi
Suroviny: FAŠÍRKY:600 g mletého hovädzieho mäsa, 100 g bravčového bôčiku, 1 veľká cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 šálka nasekanej zelenej petržlenovej vňate, štipka tymianu, štipka saturejky, 1 čilí paprička, soľ, trocha vody, 2 veľké rajčiny. ZEMIAKY: 4 veľké v šupke uvarené zemiaky, 50 g masla, 80 g tvrdého syra, 80 g šunky, soľ, nadrobno nasekaná petržlenová vňať.
Postup: Mleté mäso pomiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, prelisovaným cesnakom a nasekanými bylinkami. Potom pridáme ostatné pochutiny, podľa chuti osolíme a s troškou vody vypracujeme na mäsovú hmotu. Rajčiny ošúpeme, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na drobné kocočky. Potom kocočky rajčín zapracujeme do mäsovej hmoty. Z hmoty tvoríme fašírky, necháme ich trocha odležať a ugriľujeme ich na grile. ZEMIAKY: Dobre umyté a všupke uvarené zemiaky nakrojíme po dĺžke a naplníme. PLNKA: Do zmäknutého masla zamiešame na kocočky pokrájanú šunku, nahrubo nastrúhaný syr, nadrobno naskanú petrželku, osolíme a dobre premiešame. Naplnené zemiaky zabalíme do alobalu a voľne pogriľujeme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.