Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso rozkrojíme po dĺžke, dotvarujeme ho do valčeka a previažeme niťou. Takto sa mäso lepšie prepečie a udrží si tvar. Previazané mäso osolíme, okoreníme, porascujeme a potrieme vydatne prelisovaným cesnakom. Pripravené mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, pridáme 2 PL masti a zasypeme na pásiky pokrájanou cibuľou. Mäso dusíme prikryté v rúre vyhriatej na 180°C. Pred dodusením mäso odokryjeme a dopečieme odokryté dočervena. Podávame preliate výpekom s knedlíkmi a s dusenou kyslou kapustou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.