Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečené jablká s rumovým karamelom
Suroviny: Jablká, cukor, vlašské orechy, med, rum, škoricový cukor, drobenka na ozdobu, jablkové čipsy na ozdobenie.(sušené jablkové plátky)
Postup: Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme ošúpané nakrájané jablká a prikryté podusíme. Potom pridáme med, nasekané vlašské orechy a trocha škoricového cukru. Zmes premiešame, prehrejeme a zalejeme rumom. Ozdobíme podľa svojej fantázie plátkami jablkových čipsov a posypeme chrumkavou drobenkou. Podávame doplnené s vaniľkovou alebo levandulovou zmrzlinou. Drobenka: Práškový cukor, maslo a hladkú múku vymiešame na tuhú hmotu, ktorú nastruháme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme upiecť v horúcej rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.