Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Syrokrémové pagáčiky
Suroviny: 1 balenie (3 ks) syrokrému, soľ, 180 g hladkej múky, 180 g masla, (alebo Hera), 1 žĺtok, orechy alebo sezamové semiačka.
Postup: V mise si zmiešame syrokrém s múkou a maslom. Zmes osolíme, premiešame a vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm. Potom vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. Pripravené pagáčiky potrrieme rozšľahaným žĺtkom, ozdobíme kúskom orecha alebo posypeme sezamom.(môžeme posypať aj celým makom) Upečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180°C.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.