Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vianočné medovníčky
Suroviny: 500 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 2-3 PL medu, 4 potlčené klinčeky, 1 čL mletej škorice, 1 čL sódy bicarbóny, 3 vajcia,125 g Hery (1/2 kocky).
Postup: Všetky suroviny spolu vymiešame a zamiesené medovníkové cesto dáme na tanieri- do chladničky odležať.( na 24 hodín.) Cesto je veľmi lepivé, preto si pri spracovaní na doske, pomôžeme posypaním hladkou múkou. Vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičiek ľubovoľné tvary. Vykrojené medovníčky dáme na plech a povrch potrieme rozšľahaným vajcom.(budú mať pekný lesklý povrch).Cesto pri pečení narastie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 15 minút. Pečieme tak, aby boli medovníčky mierne zlatohnedé. Dĺžku pečenia si určíme podľa toho ako nám pečie rúra. Hotové medovníčky si dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Upečené medovníčky sú stále mäkké.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.