Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Badianové medovníčky
Suroviny: 30 dkg medu, 1/4 L vody, 1/2 kg kryštáľového cukru, 2 dcl oleja, 1,3 kg hladkej múky-(00 špeciál), 2 dkg sódy bicarbóny, 2 celé vajcia, perníkové korenie- (badián, mletá škorica, nové korenie, klinčeky).
Postup: Vodu, med, cukor a olej dáme do hrnca a na miernom ohni necháme roztopiť.. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladiť. Do vychladnutéj zmesi pridáme múku, sódu bicarbónu, vajcia, perníkové korenie a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc v chladničke odležať.Na druhý deň z neho vykrajujeme formičkami ľubovoľné tvary. Vykrojené perníčky ukladáme na slabo pomastený plech a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Upečieme vo vyhriatej rúre na 170°C. Pečenie trvá krátko a preto si pripravíme ďalší plech vopred. Medovníčky po vychladnutí ozdobíme podľa fantázie bielkovou polevou alebo ich namáčame v čokoláde. Tieto medovníčky sú ihneď po upečení mäkké.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.