Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ischelské tortičky /kolieska/
Suroviny: Cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 PL kakaa, 50 g mandlí, 1 vajce. PLNKA: 100 g kryštáľového cukru, 100 g orechov, 2 žĺtky, 2 PL rumu, 100 g masla. POLEVA: 150 g čokolády na varenie, 60 g stuženého tuku, mandle na zdobenie.
Postup: Preosiatu múku, maslo, vajce, práškový cukor, kakao a pomleté mandle spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Guľatou formičkou vykrajujeme z cesta kolieska, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre doružova. Vychladnuté kolieska naplníme náplňou a zlepíme po 2 kusy k sebe. Potom vrch polejeme polevou a ozdobíme ošúpanou mandlou. PLNKA: Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny, potom odložíme z pary a miešame do vychladnutia. K vychladeným žĺtkom primiešame maslo, pomleté orechy a rum. POLEVA: nad parou rozpustíme čokoládu a stužený tuk na polevu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.