Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnka do zákuskov a trubičiek
Suroviny: 150 g kryštáľového cukru, 1 dcl horúcej vody, 3 dcl mlieka, 1 krémový prášok (Zlatý klas), 250 g masla, 100 g práškového cukru, mleté orechy. (za 1 hrsť a viac)
Postup: Kryštáľový cukor necháme na slabšom ohni skaramelizovať. Keď sa cukor rozpustí a zahnedne tak ho zalejeme horúcou vodou a miešame až sa karamel rozpustí. Prilejeme do neho mlieko, do ktorého sme zamiešali zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. V druhej miske si vymiešame maslo s práškovým cukrom a po častiach primiešame vychladnutú karamelovú kašu. Všetko vymiešame dohladka, zahustíme mletými orechami a necháme zatuhnúť. krémom plníme vybratý druh zákuskov alebo trubičiek. Konce naplnených trubičiek omočíme do roztopenej čokolády.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.