Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Laskonky
Suroviny: CESTO:4 bielky, 125 g kryštáľového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g majzény, 200 g kokosovej múčky. PLNKA: 2 vajcia, 100 g kryštáľového cukru, 2 PL instantnej kávy (prášku), 250 g masla.
Postup: CESTO: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a do snehu postupne zašľahávame kryštáľový cukor až do úplného zhustnutia. Potom do snehu preosejeme cez sitko práškový cukor s majzénou a zľahka vymiešame aby neostali hrčky. akoniec do tejt hmoty primiešame kokosovú múčku. Plech vyložíme papierom na pečenie a kladieme naň pomocou podlhovastej alebo guľatej formičky vymiešanú bielkovú hmotu. Sušíme vo vyhriatej rúre na 50°C niekoľko hodín. Dvierka na rúre necháme troška pootvorené aby unikala z rúry para. Potom necháme laskonky vychladnúť a zlepujeme pomocou nanesenej plnky po 2 kusy ku sebe. PLNKA: Vajcia s cukrom vymiešame nad parou dotuha a necháme vychladnúť. Maslo s instantnou kávou vymiešame, pridáme vychladnuté- vymiešané vajcia s cukrom a dobre premiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.