Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pikantná kapria polievka
Suroviny: 400 g mäsa z kapra (hlava a odrezky), 1 veľká cibuľa, 1 PL masla, 2 PL rajčinového pretlaku, 3 sladkokyslé sterilizované uhorky, 2 PL kapár,citrónová šťava, kôpor alebo petržlenová vňať (aj sušené), mleté čierne korenie, soľ, 1 feferónka, vegeta.
Postup: Hlavu a odrezky kapra uvaríme vo vode s 1 PL vegety. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masle dožlta, zalejeme vývarom z kapra, pridáme rajčinový pretlak a povaríme. Do horúceho základu pridáme vykostené kaprie mäso, nadrobno nasekané uhorky, kapary., ochutíme mletým korením, prisolíme a na miernom ohni necháme 10 minút povariť. Tesne pred podávaním pridáme do polievky nasekaný kôpor, troška nasekanej feferónky a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.