Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Pstruhy zľahka oškrabkáme nožom a umyjeme. Na bokoch pstruhov urobíme nožom niekoľko zárezov, dobre ich osolíme (aj z vnútra) a poprášime hladkou múkou. Na horúcom masle- (na miernom ohni) pstruhy opečieme z každej strany po 5-7 minút. Opečené pstruhy odložíme do tepla. Do výpeku prilejeme víno, pridáme muškátový kvet a smotanu rozmiešanú s 2 PL hladkej múky. Omáčku dobre premiešame a prehrejeme. Pstruhy pri podávaní podlejeme omáčkou a dozdobíme kolieskom citróna, na ktoré dáme kôpku brusnicového kompótu. Podávame s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.