Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prievidzská hríbová polievka
Suroviny: 300 g sušených hríbov, 1/4 kg zemiakov, 150 g oravskej slaninky, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, majoránka, soľ, korenie, rasca, petržlenová vňať.
Postup: Sušené hríby si namočíme do vody deň vopred, alebo ich zabaríme horúcou vodou a necháme postáť aspom 30 minút. Potom huby dáme vyriť do 2 L vody, pridáme ku ním rascu a keď sú huby skoro mäkké pridáme ku ním očistené zemiaky nakrájané na kocky, osolíme a uvaríme domäkka. Slaninku nakrájame na kocočky, opražíme, pridáme nasekanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. K opraženej slaninke a cibuli pridáme múku a upražíme zápražku. Zalejeme ju trochou studenej vody, premiešame a vlejeme do polievky. Polievku dochutíme korením, majoránkou, petrželkou a necháme prevrieť. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.