Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vianočná kyselica
Suroviny: 1,5 L vody, 200 g sušených húb, 2,5 dcl kyslej smotany, 4-5 zemiakov, 100 g sušených sliviek, 2 PL hladkej múky, soľ, biele mleté korenie, ocot, cukor, tekuté ochucovadlo (maggi).
Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhom hrnci si necháme povariť huby asi 15 minút. Potom ich prelejeme k zemiakom a varíme. Do polievky pridáme smotanu rozmiešanú s hladkou múkou a na slabom ohni za občasného pomiešania varíme asi 12 minút. Nakoniec polievku ochutíme bielym korením, tekutým ochucovadlom, octom, cukrom a podľa chuti prisolíme. Pri podávaní porcie polievky ozdobíme sušenými slivkami a vetvičkami kôpru.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.