Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Gaskonské šišky
Suroviny: 1/2 kocky kvasníc-(20 g), 400 g hrubej múky, 2,5 dcl mlieka, 20 g kryštáľového cukru, 2 žĺtky, 1 celé vajce, 1 PL rumu, 40 g hrozienok, štipka soli nastrúhaná citrónová kôra, 1 PL masla, olej na vyprážanie, vaniľkový cukor na posypanie.
Postup: Do trochy vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice, pridáme troška cukru a vymiešame kvások. Kvások necháme podkysnúť a potom ho pridáme do preosiatej múky. Ďalej pridáme do múky štipku soli, citrónovú kôru, rum, vajce, žĺtky, zvyšné zohriate mlieko s maslom a vypracujeme polotuhé cesto. Nakoniec pridáme do cesta sparené hrozienka a premiešame. Cesto necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 1/2 kodiny. Väčšie množstvo oleja v hnci necháme rozhorúčiť a pomocou lyžice vkladáme kúsky cesta. Po opražení šišky poobraciame a dopražíme dozlatista. Opražené šišky vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme ich na papierových obrúskoch odkvapkať od zvyšného oleja. Ešte horúce ich posypeme vaniľkovým cukrom. Hodia sa ako dezert ku káve alebo k aromatickému vínu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.