Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pizzové slimáky
Suroviny: 1/2 kg hladkej múky, 1 kocka kvasníc (40 g), 2 dcl mlieka, 1 vajce, 1 dcl oleja. PLNKA: rajčinový pretlak, oregáno, saláma, syry, klobáska, a iné suroviny podľa svojej fantázie a chuti. (čo najdeme v chladničke a čo sa hodí na pizzu).
Postup: Z múky, kvasníc, oleja, vajca, mlieka a trocha soli vypracujeme hladké cesto. Vypracované cesto rozvaľkáme na tenší plát a potrieme ho rajčinovým pretlakom. Potom poukladáme ostatné suroviny, posypeme vydatne nastrúhaným syrom a stočíme do rolády. Nakoniec roládu pokrájame na kolieska a tie poukladáme na vymastený plech. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.