Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Skautská kapustnica
Suroviny: 1 údené kollienko- (alebo údené mäso), 1 pár čerstvej údenej klobásky, 1 kg kyslej kapusty, 20 g sušených húb, 2 PL hladkej múky, 1/4 L mlieka, masť, 1 cibuľa, bobkový list, celá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, kyslá smotana.
Postup: Do vody dáme variť údené mäso, huby a pridáme šťavu vytlačenú z kyslej kapusty. Uvarené mäso vyberieme, do vývaru pridáme prekrájanú kyslú kapustu, klobásu, 2-3 bobkové listy, rascu a spolu varíme. Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme hladkú múku, krátko popražíme, pridáme mletú papriku, premiešame, zalejeme studeným mliekom a nalejeme do polievky. Polievku dochutíme podľa potreby trochou cukru, soľou, korením a ešte chvíľu povaríme. Do hotovej kapustnice vložíme na kolieska pokrájanú klobásku a na kúsky nakrájané údené mäso. Podávame s chlebom a každú porciu dozdobíme lyžicou kyslej smotany.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.