Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slovenská cibuľová s bryndzou
Suroviny: 50 g údenej slaninky, 200 g cibule, 1/2 L vývaru (z kocky), 1/2 L mlieka, mletá rasca, soľ, 100 g bryndze, čerstvá petržlenová vňať.
Postup: Slaninku nakrájame na kocočky a vyškvaríme. Na vyškvarenej slaninke orestujeme na koliečka nakrájanú cibuľu, pridáme mletú rasu, zalejeme vývarom a krátko prevaríme. Potom do polievky prilejeme bryndzu rozmiešanú v mlieku a necháme zovrieť. Do hotovej polievky nasypeme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a podávame s čerstvým chlebom alebo s pečivom.. K polievke môžeme podávať aj opražené žemľové krutóniky (kocočky).
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.