Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Terchovská polievka
Suroviny: 200 g baranieho mäsa- (môže byť aj jahňacina), 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, korenie, majoránka, mletá sladká paprika,3 zemiaky, 1 PL hladkej múky, cesnak, zelené fazuľkové struky, 1 L vývaru, čerstvé huby, petržlenová vňať.
Postup: Do vývaru dáme uvariť na kocky pokrájané mäso domäkka. Keď je mäso mäkké pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, očistené na kúsky nakrájané fazuľkové struky a pokjrájané čerstvé hríby. Polievku ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a majoránku. Slaninku pokrájame na kocočky, opražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme hladkú múku a upražíme zápražku. Prisypeme mletej papriky, premiešame a zápražku rozriedime studenou vodou. Zápražkou zahustíme polievku, necháme krátko na slabšom ohni prevariť a dochutíme nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.